Luftrörskatarr

På julafton fick jag hosta, en riktigt jobbig och irriterande hosta som blev värre när jag gick ut och ansträngde mig. Jag fortsatte att träna i stort sett som vanligt men var lite tröttare.

Innan loppet Spartan winter race i Valmorel gick jag till två olika läkare för att kolla upp hostan och båda lyssnade på lungorna och sa att det låter bra, det piper inte ens – var med på loppet du.

Jag litade på doktorerna och startade loppet trots att jag inte mådde helt bra och den första kilometern var hostan hemsk och vissa stunder kändes det som jag knappt fick luft.  Efter ett tag hostade jag upp allt som satt i luftrören och jag kunde fortsätta loppet (jag var riktigt nära att bryta ett tag). Trots en halvkrackig hälsa kom jag 1:a i min åldersklass och kom totalt 9.a i elitklass och blev därmed kvalificerad till VM både i Elit + åldersklass.

När jag kom tillbaka till Sverige tog jag det lugnt och avstod all träning för att bli av med hosta och trötthet men det hjälpte inte så jag tog kontakt med läkare nummer tre och nu genom SEBs sjukförsäkring och hon konstaterade väldigt snabbt att det här rör sig med största sannolikhet om luftvägsinfektion (bronkit) men för att vara på den säkra sidan fick jag ta prover mot twar, mycoplasma, influensa, näsa och hals prov, CRP och mycket mer.

Med tanke på att jag varit sjuk i mer än 6 veckor så skrev hon ut antibiotika som tar bort ett flertal bakterier som orsakar sjukdomar i luftvägarna. Jag pillade i mig tabletterna och efter ett dygn var hostan i stort sett borta (jo jag hostar fortfarande men sällan och inte med samma kraft) så nu äntligen börjar jag se ljuset  i tunneln.

Den 20 februari är det dags för Arena run och jag kommer inte vara i mitt livs form just då men jäklar vad jag ska kämpa!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *